Επίσημοι αντιπρόσωποι Πανεπιστημίων Τσεχίας
                 Νίκης 23 Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλέφωνα:
211 75 08 143
698 40 44 803
697 70 37 073

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Οι σπουδές είναι αναγνωρισμένες, δεν απαιτείται η διαδικασία εξετάσεων αναγνώρισης (ΔΟΑΤΑΠ).

Ρωτήστε μας

  Επικοινωνώντας μαζί μας, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και ιδιωτικού απορρήτου.

  Η CMS AGENCY ως επίσημος αντιπρόσωπος του παγκοσμίου φήμης  Πανεπιστημίου του Καρόλου (Charles University) της Τσεχίας όπως και του Masaryk University, διοργανώνει τις εισαγωγικές εξετάσεις τον Ιούλιο στην Ελλάδα και στην  Γερμανία, τον Μάιο στην Πορτογαλία  και τον Ιούνιο στην Κύπρο.

  Για τις όλες τις Ιατρικές / Οδοντιατρικές Σχολές, για την Κτηνιατρική και Φαρμακευτική Σχολή στην πόλη Μπρνο καθώς και την Φυσικοθεραπεία στο Μπρνο απαιτούνται εισαγωγικές εξετάσεις.

  Τα μαθήματα στα οποία εξετάζονται οι υποψήφιοι για τις Ιατρικές και Οδοντιατρικές σχολές είναι η Χημεία, η Βιολογία και η Φυσική ενώ σε κάποια τμήματα μπορούν να αντικαταστήσουν τη Φυσική με Μαθηματικά. Για την Κτηνιατρική και Φαρμακευτική Σχολή στην πόλη Μπρνο καθώς και τη Σχολή Φυσικοθεραπείας στο Μπρνο οι υποψήφιοι εξετάζονται στη Χημεία και τη Βιολογία.

  Για τις σχολές της Φυσικοθεραπείας και Γυμναστικής Ακαδημίας στην Πράγα και της Φαρμακευτικής στην πόλη Χράντετς Κράλοβε δεν απαιτούνται εισαγωγικές εξετάσεις.
  Προϋπόθεση για την εισαγωγή των φοιτητών είναι η κατάθεση δικαιολογητικών, η αξιολόγησή τους , η συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων στο Πανεπιστήμιο από το γραφείο μας.

  Σπούδασε στην Τσεχία

  Ιδανική επιλογή για τους Έλληνες φοιτητές που επιλέγουν σπουδές στο εξωτερικό, στην αγγλική γλώσσα, αποτελούν τα Πανεπιστήμια της Τσεχίας, μεταξύ των κορυφαίων στις διεθνείς εκπαιδευτικές κατατάξεις.

  Σχολές όπως η Ιατρική, η Οδοντιατρική, η Κτηνιατρική, η Φαρμακευτική, η Φυσικοθεραπεία και η Φυσική Αγωγή-Γυμναστική Ακαδημία διακρίνονται πανευρωπαϊκά τόσο λόγω του εκπαιδευτικού τους επιπέδου όσο και λόγω του ερευνητικού τους υπόβαθρου.

  Μάλιστα, σε μια περίοδο που η πανδημία του κορωνοϊού έχει ανατρέψει τα δεδομένα σε παγκόσμιο επίπεδο κι έχει στερήσει από πολλούς φοιτητές τις σπουδές τους, η Τσεχία, που πήρε εγκαίρως μέτρα και αντιμετώπισε αποτελεσματικά τον ιό, είναι ένας ασφαλής, εκπαιδευτικός προορισμός για τους Έλληνες φοιτητές, σε αντίθεση με παραδοσιακές, ακαδημαϊκές εστίες της Δυτικής Ευρώπης.

  Οι σπουδές στα Πανεπιστήμια της Τσεχίας είναι πλήρως αναγνωρισμένες στην Ελλάδα και δεν απαιτείται διαδικασία εξετάσεων αναγνώρισης (ΔΟΑΤΑΠ).

  Τα Πανεπιστήμια της Τσεχίας προσφέρουν συμβατό κόστος διδάκτρων και ζωής για τους Έλληνες φοιτητές και ένα ασφαλές περιβάλλον, σε μια χώρα γνωστή για τις ομορφιές, την ιστορία και τον πολιτισμό της.

  Ιατρικές σπουδές

  Μάλιστα, οι σχολές ιατρικής της Τσεχίας τυγχάνουν ιδιαίτερης εκτίμησης μεταξύ των πανεπιστημίων εξωτερικού, λόγω του υψηλού επιπέδου σπουδών. Οι ιατρικές σχολές της εν λόγω χώρας μάλιστα διακρίνονται και για το έμπειρο και εξειδικευμένο διδακτικό προσωπικό τους.

  CMS Agency

  Σημαντικό ρόλο στην πρόσβαση στις σπουδές των Πανεπιστημίων της Τσεχίας παίζει η CMS AGENCY, επίσημος εκπρόσωπός τους στην Ελλάδα, που αποτελεί έναν πολύτιμο, συνδετικό κρίκο και φροντίζει για την προετοιμασία της εισαγωγής των υποψηφίων στη σχολή που επιθυμούν.

  Μάλιστα, πέραν της διοργάνωσης των εισαγωγικών εξετάσεων για τις ιατρικές σχολές, αλλά και για τις υπόλοιπες σχολές, που θα πραγματοποιηθούν φέτος εντός του Ιουλίου και του Αυγούστου στην Αθήνα, είναι υπεύθυνη για την ενημέρωση των υποψηφίων, τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων στα Πανεπιστήμια, τη μεταφορά με πούλμαν από το αεροδρόμιο της Πράγας στις αντίστοιχες πόλεις τις ημέρες των εγγραφών, την κράτηση δωματίων σε ξενοδοχεία της Τσεχίας τις ημέρες των εγγραφών, την εγγραφή στο Πανεπιστήμιο, την εγγραφή στη φοιτητική εστία, τη βοήθεια στην ενοικίαση διαμερισμάτων και για μια σειρά άλλων διαδικαστικών θεμάτων, από το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού μέχρι την έκδοση καρτών για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Παράλληλα προσφέρει στήριξη με Έλληνα εκπρόσωπο εντός των Πανεπιστημίων στους Έλληνες φοιτητές κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους, ώστε να αισθάνονται σα να βρίσκονται στη χώρα τους.

   

  Ημερομηνίες εξετάσεων στην Ελλάδα για το έτος 2022

  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
  CHARLES UNIVERSITY / FIRST FACULTY OF MEDICINE IN PRAGUE Open
  CHARLES UNIVERSITY / SECOND FACULTY OF MEDICINE IN PRAGUE Open
  CHARLES UNIVERSITY / FACULTY OF MEDICINE IN PILSEN Open
  CHARLES UNIVERSITY / FACULTY OF MEDICINE IN HRADEC KRALOVE Open
  MASARYK UNIVERSITY / FACULTY OF MEDICINE IN BRNO Open
  PAVOL JOZEF SAFARIK UNIVERSITY / FACULTY OF MEDICINE IN KOSICE Open

  Ημερομηνία εξετάσεων στην Κύπρο για το έτος 2022

  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
  CHARLES UNIVERSITY / FACULTY OF MEDICINE IN PILSEN Open
  Motol University Hospital for student practice from Second Faculty of Medicine in Prague.

  ΣΧΟΛΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

  First Faculty of Medicine in Prague

  Charles University

  Second Faculty of Medicine in Prague

  Charles University

  Faculty of Medicine in Pilsen

  Charles University

  Faculty of Medicine in Hradec Kralove

  Charles University

  Faculty of Medicine in Brno

  Masaryk University

  Faculty of Medicine in Kosice

  Pavol Jozef Safarik University

  ΣΧΟΛΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ

  First Faculty of Medicine in Prague

  Charles University

  Faculty of Medicine in Pilsen

  Charles University

  Faculty of Medicine in Hradec Kralove

  Charles University

  Faculty of Medicine in Brno

  Masaryk University

  Faculty of Medicine in Kosice

  Pavol Jozef Safarik University

  Second Faculty of Medicine in Prague - Prague Charles Bridges

  ΣΧΟΛΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ

  Faculty of Pharmacy in Hradec Kralove

  Charles University

  ΣΧΟΛΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

  Faculty of Veterinary Hygiene and Ecology in Brno

  University of Veterinary Sciences Brno

  ΣΧΟΛΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

  Faculty of Physical Education and Sport

  Charles University

  ΣΧΟΛΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

  Faculty of Physical Education and Sport

  Charles University

  error: Content is protected !!